Pansit, filippinsk mat.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Egentligen ska inte pansit vara stark men ville hetta upp det lite med chilin och sambal oleka. Mmm gott.

Ingredienser

  • 3 st Kycklingfiéer
  • 1 st Gul lök , fin hackad
  • Stjälk selleri , skivor
  • Mini majs
  • 1 st purjolök
  • Champinjoner
  • sockerärtor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Soja , för färgens skull till glas nudlarna
  • Citron saft
  • 2 msk Sambal oleka
  • 1 st röd chili
  • 1 pkt glas nudlar
  • salt
  • vitpeppar
  • kinesisk aromat
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små bitar. Woka Kycklingen först i olja, sedan i med den fin hackade löken och vitlöken. Ta först sellerin, sockerärtor, mini majsen och efter ett tag champinjonerna, purjolöken. Salta och peppra, chilin och sambal oleka. Koka lite vatten så du kan lägga glas nudlarna i ett varmt bad. Dom får inte bli för mjuka, för du ska woka dom ihop med kyckling/grönsakerna. Häll av vattnet från nudlarna, i med dom i woken. Färgsätt med soyan. Och godare smak, citron saften.
    2. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben