Morots & solrosmums

Serverar: 25 portioner

Gott och lätt att göra

Ingredienser

  • 200 g solrosfrön
  • 4 morötter
  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2,5 dl solrosolja
  • Glasyr
  • 300 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 msk pressad citronsaft
  • Garnering
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. 1. rosta solrosfröna i het torr stekpanna. Rosta lite åt gången och skaka pannan sp att de inte bränns. Skala och riv morötterna grovt. Vispa ägg, strösocker och farinsocker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Tillsätt olja och mjölblandningen i äggsmeten. Rör samman. Vänd ner solrosfrön och morötter i smeten. 2. Klä en långpanna 30x40 cm, med bakpapper. Bred ut smeten i pannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Känn efter med sticka att kakan är torr. Låt svalan. 3. Blanda ingredienserna till glasyren. Bred ut den i ett jämnt lager över den kalla kakan. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben