Morotsmuffins

Serverar: 15-20 portioner

Riktigt goda muffins med glasyr, det blev dock ganska mycket glasyr över.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl flytande margarin
  • 1,5 dl vaniljyouhurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl fint riven morot
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Glasyr
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Tillsätt margarin och fil. Blanda mjöl, kanel, kardemumma och bakpulver. Rör ner i smeten.
    2. Blanda i morot och häll i muffinsformar. Grädda i ca 10 minuter på 225 grader.
    3. Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben