Mozzarellafylld potatisrulle med lufttorkad skinka och salami

Serverar: 4 portioner

En elegant rätt där den lufttorkade skinkan och salamin får sällskap på tallriken av ett par elegant, härliga och krispiga potatisrullar fyllda med mozzarella.

Ingredienser

  • 600 g potatis, ca 6 medelstora potatisar
  • 2 ägg
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 msk finhackad persilja
  • 8 finhackade basilikablad
  • 4 finhackade salviablad
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Eventuellt lite vetemjöl
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 100 g salami
  • Ströbröd
  • Solrosolja för stekning
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt dem svalna en aning. Skala och pressa ner potatisarna i en bunke med en potatispress. Vispa upp ägget. Skär mozzarellan i ca 16 tunna stavar.
    2. Blanda den pressade potatisen med det uppvispade ägget, parmesanost, örtkryddor, salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite vetemjöl om degen känns för lös.
    3. Dela degen i ca 16 bitar och platta ut dem en aning och lägg en bit mozzarella på varje. Forma degbitarna runt mozzarellastavarna till avlånga rullar, ca 6 cm. Var noga med att täcka mozzarellan helt med degen annars rinner osten ut vid stekningen.
    4. Häll lite ströbröd på en tallrik och tryck och rulla potatisrullarna försiktigt i brödet. Se till att ströbrödet fäster runt om och stek sedan rullarna i solrosolja, tills de fått fin färg. Lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av.
    5. Servera genast med kallskuren skinka och salami samt en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben