Mumsig currygryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En favorit här hemma! Jag varierar mellan fläskfilé och kyckling, det blir lika gott vilket som.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 8 smålökar
  • 12 stora färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 burk ananasskivor, 230 g
  • ½ dl ananasspad
  • 2-4 msk mango chutney
  • 1 dl vitt vin
  • Smör
  • ca 2 msk curry
  • 1 krm Kajennpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl grädde
  • 4 msk crème fraiche
  • Tillbehör
  • 1-2 bananer
  • Instruktioner

    Skär köttet i en cm tjocka skivor. Skär purjolöken, paprikan och champinjonerna i skivor. Den gula löken skärs i skivor, smålökarna skalas bara. Smält smör i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs dem utan att de tar färg under ständig omrörning i några minuter. Salta och peppra, häll på vinet, koka upp och häll allt i en stor gryta. Smält 1 msk smör i en stekpanna, lägg i ett par skedar curry och rör runt ordentligt. Lägg i fläskfilébitarna som kryddats, stek dem hastigt runt om och häll på grädden och crème fraiche. Koka upp och rör hela tiden. Smaka av om det behövs mer curry. Häll allt i grytan med grönsakerna, smaka av med mango chutney och ananasspad. Vill man ha det riktigt starkt, krydda med kajennpeppar. Smaksätt eventuellt med mer ananasspad. Skär ananasen och bananerna i bitar som ställs på bordet i skålar. Servera gärna med pasta och en sallad.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben