Musslor med purjolök

Serverar: 4 portioner

För er som gillar musslor!

Ingredienser

  • 3 mellanstora purjolökar
  • 3 vitlöksklyftor, fint skivade
  • Olivolja
  • 2 stora klickar smör
  • 1/2 dl marsala, halvsöt sherry eller vitt vin
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 1 kilo färska musslor
  • 1 stor handfull grovt hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort "skägget" från musslorna. Fräs purjon och vitlöken i en stor kastrull i rejält med olivolja och smör över låg värme i ca 5 min. Häll i vinet, dra upp värmen och låt småkoka tills spritlukten är borta.
    2. Häll i grädden och musslorna och lägg lock på. Koka i några minuter tills alla musslor har öppnat sig. Kasta dem som inte öppnar sig. Rör i persiljan och smaksätt.
    3. Servera med frasigt vitt bröd.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben