För er som gillar musslor!
Ingredienser
3 mellanstora purjolökar
3 vitlöksklyftor, fint skivade
Olivolja
2 stora klickar smör
1/2 dl marsala, halvsöt sherry eller vitt vin
1,5 dl kaffegrädde
1 kilo färska musslor
1 stor handfull grovt hackad persilja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Ta bort "skägget" från musslorna.
Fräs purjon och vitlöken i en stor kastrull i rejält med olivolja och smör över låg värme i ca 5 min.
Häll i vinet, dra upp värmen och låt småkoka tills spritlukten är borta.
- Häll i grädden och musslorna och lägg lock på.
Koka i några minuter tills alla musslor har öppnat sig.
Kasta dem som inte öppnar sig.
Rör i persiljan och
smaksätt.
- Servera med frasigt vitt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
För fredagskvällen
På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...
Den goda franska maten
Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...