Mustig soppa med potatis och kött
Det här är en riktig vintersoppa, bitar av mört biffkött och blandade grönsaker får koka ihop med sherry.
Ingredienser
2 msk olja
225 g nötkött, fransyska eller innanlår, grovt strimlat
225 g små potatisar, skurna i halvor
1 tärnad morot
2 skivade selleristjälkar
2 skivade pujolökar
9 dl köttbuljong
8 skivade minimajskolvar
1 kryddbukett, bestående av 1 kvist rosmarin, 1 kvist timjan och 1 lagerblad
2 msk torr sherry
Salt
Peppar
Hackad persilja till garnering
Instruktioner
- Hetta upp olja i en kastrull stor nog för soppkok och bryn köttet i 3 minuter på alla sidor.
- Lägg i potatishalvorna, moroten, sellerin och purjon och fräs alltsammans i ytterligare 5 minuter under omrörning.
- Häll köttbuljongen i kastrullen och låt koka upp. Minska värmen tills soppan småkokar och lägg i minimajsen och kryddbuketten. Låt soppan koka i 20 minuter.
- Ta upp kryddbuketten ur kastrullen. Rör ner sherryn i soppan och krydda efter smak med salt och peppar.
- Häll upp i varma tallrikar och strö över persilja. Servers med vitt knaprigt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...
Dagens ört - oregano
Oregano är vild mejram som används mycket i grekisk och italiensk matl...