Mustig soppa med potatis och kött

Serverar: 4 portioner

Det här är en riktig vintersoppa, bitar av mört biffkött och blandade grönsaker får koka ihop med sherry.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 225 g nötkött, fransyska eller innanlår, grovt strimlat
  • 225 g små potatisar, skurna i halvor
  • 1 tärnad morot
  • 2 skivade selleristjälkar
  • 2 skivade pujolökar
  • 9 dl köttbuljong
  • 8 skivade minimajskolvar
  • 1 kryddbukett, bestående av 1 kvist rosmarin, 1 kvist timjan och 1 lagerblad
  • 2 msk torr sherry
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en kastrull stor nog för soppkok och bryn köttet i 3 minuter på alla sidor.
    2. Lägg i potatishalvorna, moroten, sellerin och purjon och fräs alltsammans i ytterligare 5 minuter under omrörning.
    3. Häll köttbuljongen i kastrullen och låt koka upp. Minska värmen tills soppan småkokar och lägg i minimajsen och kryddbuketten. Låt soppan koka i 20 minuter.
    4. Ta upp kryddbuketten ur kastrullen. Rör ner sherryn i soppan och krydda efter smak med salt och peppar.
    5. Häll upp i varma tallrikar och strö över persilja. Servers med vitt knaprigt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Dagens ört - oregano
    Oregano är vild mejram som används mycket i grekisk och italiensk matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben