Nässelbröd med oliver
Serverar:
2 portioner
Gott och nyttigt bröd
Ingredienser
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
½ - 1 dl finklippta späda nässlor
8 - 10 gröna hackade oliver
2 dl grahamsmjöl
11 - 12 dl vetemjöl special
Instruktioner
Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen blank och smidig.
Låt läsa 1 timme på dragfri plats.
Knåda upp degen och forma 2 bröd. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30-40 minuter.
Efter halva tiden skåras bröden med en vass kniv. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Grädda bröden i 40 minuter eller till de fått lagom färg och känns färdiga
Liknande recept
Kyckling gryta m tomat och oliver
30 min
2
Pannbiff med oliver
4
kyckling med oliver,fetaost
3.6
30 min
4
9
Lökpaj med ansjovis och oliver
4.5
1 h
4
1
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Filets mignons med vermouthsås och oliver
5
30 min
4
1
Honungslimpor med oliver och russin
2
Fiskgryta med gröna oliver
4
Jamie Olivers brunchbröd
5
1 h
8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!