Nässelbröd med oliver

Serverar: 2 portioner

Gott och nyttigt bröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • ½ - 1 dl finklippta späda nässlor
  • 8 - 10 gröna hackade oliver
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11 - 12 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen blank och smidig.
    2. Låt läsa 1 timme på dragfri plats.
    3. Knåda upp degen och forma 2 bröd. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa 30-40 minuter.
    4. Efter halva tiden skåras bröden med en vass kniv. Sätt samtidigt ugnen på 250 grader. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader.
    5. Grädda bröden i 40 minuter eller till de fått lagom färg och känns färdiga

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben