Nässelsoppa med vaktelägg

Serverar: 4 portioner

Att något så enkelt kan vara så underbart gott!

Ingredienser

  • 2 liter nyplockade, späda nässlor
  • 1 liter vatten
  • Salt
  • 1½ msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 schalottenlök
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 vaktelägg
  • Servering
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa nässlorna noga. Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna och låt dem koka ca 5 minuter. Sila av och spara kokvattnet. Krama ur nässlorna och hacka dem sedan grovt.
    2. Smält smöret i en rymlig gryta. Tillsätt mjölet och vispa runt tills det blir jämnt och tjockt. Späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Hacka schalottenlöken fint och lägg ner den i grytan. Låt alltsammans koka ett par minuter.
    3. Tillsätt nässlorna och grädden. Mixa sedan soppan slät. Smaka eventuellt av med lite salt om det behövs. Koka vakteläggen 2 ½ minut. Spola i kallt vatten och skala. Dela dem på mitten.
    4. Servera nässelsoppan riktigt varm med två ägghalvor i varje tallrik och ett färskt gott bröd vid sidan om.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5
    5
    40 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben