Nasi Goreng

Serverar: 4 portioner

Den här varianten gillar jag.

Ingredienser

  • 3 dl långkornit ris
  • 300 g bogfläsk
  • 3 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 gula lökar,skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 1/2 msk salt
  • 2 msk soya
  • 4 skivor ananas
  • Instruktioner

    Koka riset vatten efter beskrivning på paketet. Skär fläsket i fina strimlor. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn fläsket i oljan tillsammans med curry och paprika några minuter. Lägg lök, vitlök och vitkål ovanpå fläsket. Låt eftersteka sakta i 10 minuter med lock på grytan. Blanda så i det kokta, heta riset, saltet och soyan. Servera Nasi Goreng ur grytan. Garnera med ananas. Servera gärna medmango chutney.

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben