Sååå gott och enkel att göra.
Ingredienser
400 g kycklingfiléer
2 port ris
4 msk olja
3 gula lökar
6 dl strimlad vitkål
2-4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk curry
1 tsk salt
1 röd paprika
3 tsk paprikapulver
2 tsk äkta soya
100 g skalade räkor
Creme fraiche ( till servering)
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Under tiden som riset kokar kan du skala och hacka lökarna, strimla vitkålen.
Värm en stekpanna med lite olja, stek lök och vitkål. Pressa över vitlöken strö över curry, salt låt steka tillsammans på svag värme, det får inte bli bränt, lök och vitkål ska mjukna. Häll på mer olja om det ser torrt ut.
- Under tiden som detta steker så passa på att skära paprikorna i småbitar, skär även kycklingen i små bitar.
Tillsätt paprika och kött i stekpanna. Häll över räkorna samt paprikapulver och soya, blanda och låt steka tillsammans ca 10 min. Smaka av och tillsätt ev mer curry och salt.
- Blanda ihop med det färdigkokta riset.
Servera gärna med en klick creme fraiche!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...