Nasi goreng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Sååå gott och enkel att göra.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfiléer
  • 2 port ris
  • 4 msk olja
  • 3 gula lökar
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 2-4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 3 tsk paprikapulver
  • 2 tsk äkta soya
  • 100 g skalade räkor
  • Creme fraiche ( till servering)
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
    2. Under tiden som riset kokar kan du skala och hacka lökarna, strimla vitkålen. Värm en stekpanna med lite olja, stek lök och vitkål. Pressa över vitlöken strö över curry, salt låt steka tillsammans på svag värme, det får inte bli bränt, lök och vitkål ska mjukna. Häll på mer olja om det ser torrt ut.
    3. Under tiden som detta steker så passa på att skära paprikorna i småbitar, skär även kycklingen i små bitar. Tillsätt paprika och kött i stekpanna. Häll över räkorna samt paprikapulver och soya, blanda och låt steka tillsammans ca 10 min. Smaka av och tillsätt ev mer curry och salt.
    4. Blanda ihop med det färdigkokta riset. Servera gärna med en klick creme fraiche!

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben