Omtyckt av både vuxna och barn
Ingredienser
6 dl köttbuljong
½ tsk salt
3 dl långkornigt ris
300 g kassler
1 gul lök
4 dl vitkål
1 röd paprika
1 msk smör
1 msk curry
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 tsk ljus soja
1-2 vitlöksklyftor
Omelett
2 ägg
2 msk vatten
1 krm salt
2 tsk smör
Garnering
250 g räkor
1 dl jordnötter
Instruktioner
- Koka upp buljong och salt. Tillsätt ris. Sänk värmen och koka under lock i 20 minuter tills vätskan kokat in och riset är mjukt.
- Skär kasslern i strimlor. Hacka löken. Strimla vitkålen och paprikan. Bryn lök och vitkål i en gryta i smör tillsammans med curry. Låt det bli mjukt under lock, ca 10 minuter. Smaksätt med salt, paprikapulver och soja.
- Bryn kassler och paprika. Pressa över vitlöken. Blanda grönsaker och kassler i det varma riset. Vispa samman ägg. vatten och salt. Stek äggsmeten i smör på svag värme. Rulla ihop och skär den i bitar.
- Servera risblandningen på uppläggningfat. Garnera med omelettbitar, skalade räkor och jordnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...