Nasi goreng

Serverar: 4 portioner

Omtyckt av både vuxna och barn

Ingredienser

  • 6 dl köttbuljong
  • ½ tsk salt
  • 3 dl långkornigt ris
  • 300 g kassler
  • 1 gul lök
  • 4 dl vitkål
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ljus soja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Omelett
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 2 tsk smör
  • Garnering
  • 250 g räkor
  • 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong och salt. Tillsätt ris. Sänk värmen och koka under lock i 20 minuter tills vätskan kokat in och riset är mjukt.
    2. Skär kasslern i strimlor. Hacka löken. Strimla vitkålen och paprikan. Bryn lök och vitkål i en gryta i smör tillsammans med curry. Låt det bli mjukt under lock, ca 10 minuter. Smaksätt med salt, paprikapulver och soja.
    3. Bryn kassler och paprika. Pressa över vitlöken. Blanda grönsaker och kassler i det varma riset. Vispa samman ägg. vatten och salt. Stek äggsmeten i smör på svag värme. Rulla ihop och skär den i bitar.
    4. Servera risblandningen på uppläggningfat. Garnera med omelettbitar, skalade räkor och jordnötter.

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben