Nasi goreng - en LCHF-variant

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

En enkel rätt som smakar underbart!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé eller 2-3 kycklingfiléer (ca 500-600 g)
  • 2 tsk curry
  • 2 gula lökar
  • 7 dl strimlad vitkål
  • 2 dl vatten
  • Kryddblandning
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 ½ tsk paprikapulver
  • ½ -1 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor (ca 1 x 2 cm) och bryn tillsammans med curryn i smör. Efterstek under lock på svag värme ca 10 minuter.
    2. Finstrimla vitkål och gul lök. Lägg i grytan med köttet. Tillsätt 2 dl vatten och sjud i ca 10 minuter under lock.
    3. Rör ihop ingredienserna till kryddblandningen och häll i grytan. Tillsätt eventuell mer vatten (vattnet ska nätt och jämnt täcka botten av tillagningskärlet). Låt grytan småputtra under lock tills kålen och löken mjuknat, ca 20-30 minuter.
    4. Servera med en klick fet crème fraiche.

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4
    4
    20 min
    1-2
    5

    Kommentarer (2)

    miramamman 27 september 2010

    Tack för ett jättegott recept, är nybörjare på lchf men det kändes helt rätt och lagom fett. toppen rätt nu i höst när vitkålen är så billig. Jag använde färsk skinka.

    mat-ilda 28 februari 2011

    Smaskigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben