1 fläskfilé eller 2-3 kycklingfiléer (ca 500-600 g)
2 tsk curry
2 gula lökar
7 dl strimlad vitkål
2 dl vatten
Kryddblandning
1 ½ tsk salt
2 ½ tsk paprikapulver
½ -1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
Instruktioner
Skär köttet i strimlor (ca 1 x 2 cm) och bryn tillsammans med curryn i smör. Efterstek under lock på svag värme ca 10 minuter.
Finstrimla vitkål och gul lök. Lägg i grytan med köttet. Tillsätt 2 dl vatten och sjud i ca 10 minuter under lock.
Rör ihop ingredienserna till kryddblandningen och häll i grytan. Tillsätt eventuell mer vatten (vattnet ska nätt och jämnt täcka botten av tillagningskärlet). Låt grytan småputtra under lock tills kålen och löken mjuknat, ca 20-30 minuter.
Tack för ett jättegott recept, är nybörjare på lchf men det kändes helt rätt och lagom fett.
toppen rätt nu i höst när vitkålen är så billig. Jag använde färsk skinka.
Tack för ett jättegott recept, är nybörjare på lchf men det kändes helt rätt och lagom fett. toppen rätt nu i höst när vitkålen är så billig. Jag använde färsk skinka.
Smaskigt.