Nigeriansk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket enkel rätt som smakar förvånansvärt gott.

Ingredienser

  • Ca 1 kg kyckling i bitar
  • 2 msk matolja
  • Ca 500 g passerade tomater
  • 1-2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i olja i någon minut tills den fått fin färg. Häll sedan på de passerade tomaterna och lägg i buljongtärningarna. Låt puttra på spisen tills kycklingen är så mör att den faller av benen. Smaka av med salt och peppar och servera med ris.
    2. Tips: Min nigerianske vän som lärde mig laga rätten använde helst buljongtärningar av märket "Maggi". Jag brukar ta vad som finns hemma, men det blir godast på hans sätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mihal 14 november 2010

    Mycket god rätt! Hur lätt som helst att laga, och som det står i receptet - förvånansvärt gott. Vi hade i lite heinz chilisås och en liten skvätt grädde också för att få lite extra smak. Det är andra gången vi lagar den här grytan, och det kommer säkert att bli fler gånger :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben