Nitas potatismuffins

Serverar: 4 portioner

Passar på buffébordet eller som tilltugg

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 5 potatisar
  • 1 msk potatismjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Vispa äggen. Skala och riv löken och pressa vitlöken. Blanda med äggen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Skala och riv potatisen fint. Pressa ut vätskan. Blanda potatisen och potatismjölet i äggsmeten.
    4. Fördela smeten i 8 väl smorda muffinsformar (i muffinsplåt).
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
    6. Dekorera dem med körsbärstomater, gärna lätt ugnsbakade.
    7. Gott till såväl oxfilé som falukorv, fågel eller fisk.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    knuttea 2 mars 2009

    Inte värt allt jobb om man som jag måste handriva ingridienserna Knutte

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben