Supergoda som passar till både kött och till buffébordet
Ingredienser
8-10 råa potatisar
2 dl riven ost, gärna västerbottensost
2 dl vispgrädde
1 hackad gul lök
2 ägg
2-3 tsk timjan
2-3 tsk salt (smaka gärna av)
svartpeppar
Instruktioner
Vispa ihop grädde och ägg. Riv ost och potatis och blanda i äggsmeten. Krydda med timjan, salt & peppar. Smaka gärna av för att få den rätta sältan.. Tillsätt mer om det behövs. Jag kryddade lite extra.
Klicka ut smeten i smörjda muffinsformar upp till kanten eller använd en muffinsplåt. Grädda i ca 40 min i 225 grader tills det är mjuka inuti och knapriga på utsidan.
Snälla, glöm inte att skriva om det är rå eller kokt potatis man använder.
MalinLuna19 mars 2010
det stâr faktiskt râa potatisar i början av receptet och det stâr ingenstans om att man bör koka dom, sâ jag antar att de är râa tills man gräddar dom :) , ska prova detta idag, men funderar pâ att tillsätta lite hackade champinjoner
Ninde19 mars 2010
Japp, dom e råa tills dom blir klara i ugnen, att tillsätta champinjoner blir säkert jättegott, skriv gärna å berätta så kan jag ju testa det med :)
720127 juli 2010
Nu fick jag mig ett riktigt gott skratt.....läs komentaterna nedan.(alla 3)
Jag skall givetvis pröva Potatis Muffinsarna. Det låter supergott !
PS Jag förstår receptet .....
MVH Sussi/7201
Mokka15 september 2010
Var försiktig med saltet, 2-3 tsk är nog allt för mycket!. Jag tog 2,5 tsk salt, och smeten smakar jättesalt. De står i ugnen nu, så jag får se i morgon om de går att äta :(
Mokka16 september 2010
Hej igen! Nu har nattugglan provsmakat en, och den var lite för salt - men annars JÄTTEGOD! Eftersom jag för sent upptäckte att jag ej hade timjan hemma, la jag i en msk mild ayjvar relish och kryddade med pizzakrydda - en nödlösning som blev bra :) Här blir det 5 stjärnor utan vidare!
Zlemma2 mars 2011
Med tanke på tidigare kommentarer angående saltet var jag lite restriktiv från början och det var bra, för jag behövde bara drygt 1 tsk, sedan var jag nöjd.
I övrigt var det ett strålande recept som gick hem hos både mig och sambon. Ett roligt sätt att variera sin potatis på!
PiaKr28 mars 2011
Jätte goda! Vår nya favorit i familjen!
koccken112 maj 2011
mindre salt annar jättegoda
tomospj12 maj 2011
Tänkte testa detta omtyckta recept i dag men jag undrar - ska potatisen rivas fint eller grovt?
Bullmorsan15 maj 2011
Blev tyvärr besviken på dessa. Jag rev potatisen på den fina sidan och pressade ur vattnet, trots det tycker jag att muffisarna blev alldeles för "lösa" i konsistensen. Kanske hade jag fel potatissort?
isa646 juni 2011
Jag rev potatisen grovt. Dom blev helt supergoda!! Tack för ett bra recept!!!
Hagbybo17 juli 2011
Kan/ska man äta dem kalla eller ör de vara varma? Tänkte ha en kall buffe snart så......
Snälla, glöm inte att skriva om det är rå eller kokt potatis man använder.
det stâr faktiskt râa potatisar i början av receptet och det stâr ingenstans om att man bör koka dom, sâ jag antar att de är râa tills man gräddar dom :) , ska prova detta idag, men funderar pâ att tillsätta lite hackade champinjoner
Japp, dom e råa tills dom blir klara i ugnen, att tillsätta champinjoner blir säkert jättegott, skriv gärna å berätta så kan jag ju testa det med :)
Nu fick jag mig ett riktigt gott skratt.....läs komentaterna nedan.(alla 3) Jag skall givetvis pröva Potatis Muffinsarna. Det låter supergott ! PS Jag förstår receptet ..... MVH Sussi/7201
Var försiktig med saltet, 2-3 tsk är nog allt för mycket!. Jag tog 2,5 tsk salt, och smeten smakar jättesalt. De står i ugnen nu, så jag får se i morgon om de går att äta :(
Hej igen! Nu har nattugglan provsmakat en, och den var lite för salt - men annars JÄTTEGOD! Eftersom jag för sent upptäckte att jag ej hade timjan hemma, la jag i en msk mild ayjvar relish och kryddade med pizzakrydda - en nödlösning som blev bra :) Här blir det 5 stjärnor utan vidare!
Med tanke på tidigare kommentarer angående saltet var jag lite restriktiv från början och det var bra, för jag behövde bara drygt 1 tsk, sedan var jag nöjd. I övrigt var det ett strålande recept som gick hem hos både mig och sambon. Ett roligt sätt att variera sin potatis på!
Jätte goda! Vår nya favorit i familjen!
mindre salt annar jättegoda
Tänkte testa detta omtyckta recept i dag men jag undrar - ska potatisen rivas fint eller grovt?
Blev tyvärr besviken på dessa. Jag rev potatisen på den fina sidan och pressade ur vattnet, trots det tycker jag att muffisarna blev alldeles för "lösa" i konsistensen. Kanske hade jag fel potatissort?
Jag rev potatisen grovt. Dom blev helt supergoda!! Tack för ett bra recept!!!
Kan/ska man äta dem kalla eller ör de vara varma? Tänkte ha en kall buffe snart så......
De verkar jättegoda! Hur många blir det?
vilken potatis sort ska man ha