Orginalreceptet med pepparrot har jag inte provat än. Min modifiering av receptet är skriven inom parentes. Gjorde potatismoset i förväg och gratinerade när det var dags att äta.
Ingredienser
½ dl riven pepparrot på tub (eller
1 msk senap
3 msk chèvre mjukost)
1 kg skrubbad potatis ( jag skalade)
1 dl crème fraiche
Salt
2 äggulor + 1 ägg
25 g smält smör
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Koka potatisen tills den är mjuk. Lägg i en mixer och mixa hastigt, cirka 15 sekunder med skal och allt, medan de fortfarande är varma. Inte för länge, då blir det klistrigt. (Jag använde elvisp)
- Tillsätt smaksättning, crème fraiche och salt efter smak. Mixa hastigt igen. Ställ åt sidan att svalna lite.
- Vispa under tiden ihop äggulor och ägg med en gaffel. Blanda lite i taget med potatisen under pulsmixning. Rör ihop med en slickepott.
- Häll upp i en plastpåse (eller spritspåse) och klipp av ett hörn. Spritsa ut i muffinsformar i en muffinsplåt. Pensla med ungefär hälften av smöret. Grädda i cirka 20 minuter. Pensla med resten av smöret.
- Servera till kött eller fisk.
Liknande recept
Kommentarer (0)