Potatismuffins

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Orginalreceptet med pepparrot har jag inte provat än. Min modifiering av receptet är skriven inom parentes. Gjorde potatismoset i förväg och gratinerade när det var dags att äta.

Ingredienser

  • ½ dl riven pepparrot på tub (eller
  • 1 msk senap
  • 3 msk chèvre mjukost)
  • 1 kg skrubbad potatis ( jag skalade)
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • 2 äggulor + 1 ägg
  • 25 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Koka potatisen tills den är mjuk. Lägg i en mixer och mixa hastigt, cirka 15 sekunder med skal och allt, medan de fortfarande är varma. Inte för länge, då blir det klistrigt. (Jag använde elvisp)
    3. Tillsätt smaksättning, crème fraiche och salt efter smak. Mixa hastigt igen. Ställ åt sidan att svalna lite.
    4. Vispa under tiden ihop äggulor och ägg med en gaffel. Blanda lite i taget med potatisen under pulsmixning. Rör ihop med en slickepott.
    5. Häll upp i en plastpåse (eller spritspåse) och klipp av ett hörn. Spritsa ut i muffinsformar i en muffinsplåt. Pensla med ungefär hälften av smöret. Grädda i cirka 20 minuter. Pensla med resten av smöret.
    6. Servera till kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben