Välj njure efter din egen smak: kalv, lamm eller gris. Knepet för att få den riktigt god är att först ge den ett hastigt uppkok. Prova...det är så gott!
Ingredienser
ca 500-600 g njure
Salt
Peppar
1 liten gul lök
1 dl nötbuljong
1 dl vispgrädde
2 tsk ljus dijonsenap
ev. 1 msk konjak
½ dl hackad persilja
Smör att steka i
Instruktioner
Ge njuren ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av.
Putsa bort fettet och skär köttet i skivor. Krydda med salt och peppar. Finhacka löken.
Bryn köttet på båda sidor med smör i en panna tillsammans med löken. Ta upp köttet.
Koka ur pannan med buljong, grädde, senap och ev. konjak.
Koka ihop och sila såsen över köttet. Strö på persilja.
Fick njure ibland som barn på 60-talet. Har nog inte ätit det sedan dess, men tyckte då att det var gott. Denna rätten var jättegod. Jag glömde lägga i senap, men tror inte att det gjorde något. Även katten tyckte att det var gott. En klar femma.
MrsC2 november 2011
Vad roligt att det inte bara är jag som tycker om njure :-D
Fick njure ibland som barn på 60-talet. Har nog inte ätit det sedan dess, men tyckte då att det var gott. Denna rätten var jättegod. Jag glömde lägga i senap, men tror inte att det gjorde något. Även katten tyckte att det var gott. En klar femma.
Vad roligt att det inte bara är jag som tycker om njure :-D