Nötfärsbiff med ädelost och plommon

Serverar: 4 portioner

Festlig färs med goda smaker! Det blir lite som en snabb chutney med de sötsura plommonen kryddade med rosmarin.

Ingredienser

  • 600 g små potatisar
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • 600 g nötfärs
  • 1 tsk oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 100 g gräddädelost
  • 8 plommon
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 tsk råsocker
  • 1 skvätt hallonbalsamico eller annan mild vinäger
  • Garnering och tillbehör
  • Körvel
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätta potatisarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rulla dem i olivolja och stek dem mitt i ugnen 10-12 minuter. Salta dem med flingsalt.
    3. Blanda färsen med oregano, chili, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek dem i smör. Lägg på gräddädelosten vid första vändningen. En riktigt bra nötfärs blir godast om den får vara lite rosa i mitten. Lyft upp biffarna på en tallrik och håll varma under folie eller i ugnen som är varm.
    4. Stek plommonen hastigt i skyn med en kvist rosmarin. Smaka av med socker och vinäger.
    5. Servera biffarna med potatis och plommon. Garnera med körvel. Bjud gärna på en grön sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben