Nötiga youghurtvåfflor

Serverar: 8 portioner

Prova dessa utsökta, mjuka och fluffiga våfflor tillsammans med en klick aprikosgrädde. Detta är inte bara en succé för barnen.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin, rumstempererat
  • ½ dl flytande honung
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl ljust grahamsmjöl
  • 75 g hackad mandel
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl youghurt
  • ½ tsk rivet citronskal
  • Aprikosgrädde
  • 4 aprikoser
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman matfett, honung och vaniljsocker. Separera äggen. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda ner äggulorna i matfett/honungssmeten.
    2. Blanda mjöl, mandel och bakpulver och rör ner lite i taget i ägguleblandningen. Blanda ner mjölk, youghurt och det rivna citronskalet, blanda väl. Vänd sedan ner den hårt vispade äggvitan. Stryk matfett på våffeljärnet och hetta upp det till medelvärme.
    3. Skölj och halvera aprikoserna. Ta bort kärnan. Skär dem i strimlor och mixa hälften av aprikosstrimlorna till en puré.
    4. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret. Blanda ner purén och resten av aprikosstrimlorna.
    5. Häll ca 1 dl våffelsmet på järnet och grädda. Grädda resten av smeten. Häll våfflorna varma tills det är dags att servera dem. Servera med aprikosgrädden till.

    Liknande recept

    3.3
    30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben