Nötigt bröd

Detta recept hittade jag på då jag var i Mexiko. Jag försökte baka ett av mina andra recept "Nyttigt och sött bröd", men insåg att nästan inga ingredienser fanns i Mexiko.

Ingredienser

  • 4 dl rågmjöl
  • 1½ dl vetekli
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ dl linfrö
  • 1 dl valnötter
  • ½ dl mandlar
  • 4 dl gräddfil
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka nötterna till aningen mindre bitar.
    3. Blanda alla torra ingredienser. Blanda gräddfil och mjölk i en separat skål, tills det har samma konsistens som filmjölk.
    4. Blanda de blöta ingredienserna med de torra.
    5. Smöra en brödform. Häll ner smeten i formen. Sätt in i ugnen i 60 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (2)

    LinneaStromberg 22 april 2013

    Mitt bröd stelnade aldrig de var endå inne i minst 1,5 timme, synd för de var väldigt god smak på "degen"

    NinaAmanda 23 april 2013

    Ja, jag har själv haft det problemet någon gång när jag provat att baka brödet hemma i Sverige. I Mexiko använde jag en gasspis som man tänder med tändare. Tror det är skillnaden på ugnar som gör att det inte riktigt blir lika bra här.

    Relaterade Artiklar

    Gott av auberginer
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Gott av auberginer!
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Gott av grönt!
    En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben