Nötpanerad gösfilé mef remouladsås - LCHF

Serverar: 4 portioner

Toppengod LCHF fiskrätt. Som pricken över i - en hemgjord remouladsås. Den blev supergod!

Ingredienser

  • Ca 800 g gösfilé eller annan fisk
  • Sötmandel efter behag
  • Hasselnötter efter behag
  • Smör att steka i
  • Remouladsås
  • 1 ½ dl majonnäs
  • ½ dl hackad ättiksgurka
  • 2 msk kapris
  • 2 msk finhackad syltlök
  • 1 tsk citronsaft (lime blir också gott)
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk curry
  • 2 krm gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Blanda sötmandel och hasselnötter och kör dem till "mjöl" i mixern. Inte alltför finfördelat, blir lite krispigare yta då. Salta & peppra nötblandningen. Använd det till att panera med.
    2. Gör sen på vanligt sätt - doppa fisken i ett uppvispat ägg och sedan i nötblandningen. Stek i rikligt med smör.
    3. Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen. Låt den stå till sig nån timme i kylen den blir godare då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben