Nordafrikansk Kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Jättegod och serveras med fördel med couscous

Ingredienser

  • 1 kyckling ca 1,2 kg
  • 1 gul lök i tärningar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor i tärningar
  • 2 msk olja
  • 1 liten aubergine i tärningar
  • 1 liten squash i tärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 - 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i 8-10 bitar, salta och peppra och bryn delarna i stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Förbered grönsakerna. Fräs lök, vitlök och paprika, blanda i de övriga grönsakerna och fräs några minuter. Häll över blandningen i grytan och tillsätt tomatpuré, vatten, smulad buljongtärning och alla kryddor. Låt koka under lock på svag värme ca 30-40 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Servera med couscous

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben