Norrländs viltgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av vilt
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk enbär
  • 1 lagerblad
  • 6 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • ½ liten rotselleri
  • 2 dl créme fraiche (champinjon/kantarell)
  • 2 msk frysta lingon
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör tills det fått fin färg. Salta och peppra. Lägg i en gryta, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över köttet.
    2. Tillsätt fond, enbär och lagerblad. Låt puttra i ca 10 minuter. Skala och skär löken i halvor. Skala morötterna och skär i skivor. Skala rotselleri och skär i bitar. Fräs grönsakerna i smör tills de fått lite färg. Häll i grytan och låt puttra ihop ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört. Vänd ner créme fraiche. Strö över lingon och timjan. Servera med couscous eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben