Nudelsallad med thaikycklingbullar

Serverar: 4 portioner

Dröm dig bort till Thailand medan du äter en god och kalorisnål rätt.

Ingredienser

  • 250 g tunna äggnudlar
  • 1 msk sesamolja
  • Ca 250 g frysta wokgrönsaker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk söt soja
  • 2 msk salt soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • Kycklingbullar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk limesaft
  • 3 finhackade salladslökar
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk sesamfrön
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet, häll av vattnet och lägg dem i en skål. Hetta upp en stekpanna med sesamolja och bryn wokgrönsakerna i några minuter. Skala vitlöksklyftan. Tillsätt vitlök, ingefära, soja, sweet chilisås och låt steka ytterligare någon minut. Blanda ner allt i pastan och smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk koriander.
    2. Lägg kycklingfiléerna i en matberedare och mixa till en färs. Lägg färsen i en bunke och blanda ner alla ingredienser förutom oljan. Forma färsen till köttbullar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn dem runt om ca 7-8 minuter.
    3. Lägg kycklingbullarna över nudelsalladen och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben