Nudelsallad med trumpetsvamp och paksoi

Serverar: 4 portioner

Visst passar det att tillaga vår svenska svamp med asiatiska smaker. Får du inte tag på paksoi går det bra att använda färsk spenat eller mangold.

Ingredienser

  • 300 g äggnudlar
  • 1 liter trumpetsvamp
  • 1 medelstor paksoi, ca 300 g
  • 1 röd paprika
  • 1 chilifrukt
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1½ msk färskriven ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • Pressad saft av 2 lime
  • Salt
  • ½ dl rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt dem rinna av ordentligt i durkslag och tillsätt lite olja med neutral smak så att de inte klibbar ihop.
    2. Rensa svampen. Skär paksoi i grova bitar. Skär paprikan i små bitar. Dela chilifrukten på längden, skär bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet.
    3. Fräs svamp, paksoi, paprika, chili, vitlök och ingefära i sesamolja i en wok eller stor stekpanna. Vänd ner nudlarna i grönsaksfräset, tillsätt limesaften och värm. Smaka av med salt och strö över rostade sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben