Nudelsallad thai

Serverar: 4 portioner

Perfekt till "grillad tonfisk med mango- och chiliglaze". Passar naturligtvis även till annat.

Ingredienser

  • 200 g äggnudlar eller risnudlar
  • 2 msk sesamfrön
  • 100 g skivad shilitakeesvamp eller ostronskivling
  • Salt
  • 2 morötter i tunna strimlor
  • 5 tunt skivade salladslökar
  • 1 dl böngroddar
  • ½ huvud strimlad spetskål
  • 1 kruka grovt hackad koriander
  • Dressing
  • ½ dl japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, färskpressad
  • 4 droppar sesamolja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • Instruktioner

    1. Sätt på vatten till nudlarna i en stor kastrull och koka efter anvisning på paketet, spola i kallt vatten. Blanda ingredienserna till dressingen i en salladsskål.
    2. Rosta sesamfröna på hög värme i en torr stekpanna till gyllenbrun färg.
    3. Stek svampen hårt på hög värme i olja och smaka av med salt. Låt svalna.
    4. Lägg alla ingredienser till salladen i skålen med dressing och blanda ordentligt. Om nudlarna är för långa kan man klippa med sax.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben