Nyponcrêpes med morots och äppelröra

Serverar: 4 portioner

Annorlunda och spännande. Uppkom pga mjölkallergi.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 msk nyponsoppspulver
  • 6 dl havremjölk (eller lättmjölk)
  • 3 ägg
  • 3 morötter
  • 5 msk lättsockrat äppelmos
  • 4 msk mjölkfri matlagningsgrädde (eller vanlig)
  • margarin till stekning
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölsorterna, nyponsoppspulvret och 3/4 tsk salt. Rör ner mjölken lite i taget och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen.
    2. Smält lite margarin i stekpanna och grädda på medelvärme.
    3. Skala och riv morötterna. Blanda med äppelmos, matlagningsgrädde och kanel.
    4. Klicka fyllningen på pannkakorna och rulla ihop till crêpes. värm den någon minut i ugn 5 min (200 grader).
    5. Garnera med små äpplebitar, pudra florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    honga 6 maj 2009

    SKIT+ÄKLIGT

    honga 6 maj 2009

    SKIT+ÄKLIGT

    honga 6 maj 2009

    SMACKAR SKIT ÄKLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÄT DET INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ' INTE ENSMIN MINIGRIS VILLEHA DET OCH DÅ SMACKAR DET SKIT FRÖ DEN ÄTER SIT EGET BAJS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben