Nystekt fisk med gräddkokt purjo

Serverar: 4 portioner

Doften av nystekt fisk får det att vattnas i munnen ...

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé av t ex hoki
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör- & rapsolja citron
  • Gräddkokt pujolök
  • 1 stor purjolök eller 2 mindre
  • 1 msk smör- & rapsolja citron
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 krm salt
  • 2 krm mald fänkål
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • Tillbehör
  • Kokt eller pressad potatis
  • Klyftad citron
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i smör-& rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme 5-6 minuter till krämig konsistens. Tillsätt salt, fänkål och citronsaft.
    2. Skär fisken i ca 4 cm breda bitar. Salta och peppra runt om. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek fisken gyllenbrun 2-3 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
    3. Servera med gräddkokt purjolök, kokt potatis och citron att pressa över fisken.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben