Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Fläskkarrén lyfter till höjderna med denna goda marinad. Sötpotatisen får verkligen fram sin goda smak när den rostas. Tillsätt gärna rosmarin och vitlök till potatisen när den rostas.

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré, i ca 1 cm skivor
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 zucchini
  • Sås
  • 50 g fetaost
  • 2 dl yoghurt, 10 %
  • ½ dl vatten
  • Marinad
  • 33 cl Falcon ljus öl
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. lägg ner köttskivorna och vänd runt ordentligt så att alla ytor är täckta av marinaden. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme eller över natten i kylen.
    2. Skrubba rent sötpotatisen och skär dem i stora klyftor. Fördela på en ugnsplåt och pensla med olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Mixa fetaost och yoghurt till en sås. Späd med vatten för lite mer rinnande konsistens.
    4. Grilla köttet tills det är genomstekt och ytan är lätt karamelliserad. Skär zucchinin i tjocka skivor och grilla tills de är mjuka.
    5. Servera köttet med sötpotatis, zucchini och fetaostsåsen.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben