Örtdoftande cannelloni.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den perfekta bjudrätten! Går bra att förbereda och sedan bara gratinera med den krämiga ostsåsen i sista stund.

Ingredienser

  • 350 g kycklingfärs
  • 1 msk smör
  • 1 dl pesto
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g kesella
  • 12 cannellonirör
  • Sås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • ½ dl hackad basilika
  • 2 dl riven mozzarella
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs kycklingfärsen i smöret till en grynig massa. Tillsätt pesto, pressa i vitlöken och rör i kesellan. Lägg fyllningen i en plastpåse, klipp av ett hörn och spritsa fyllningen i cannellonirören. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
    2. Sås: Koka upp matlagningsgrädden med vinet och blanda ner basilika och mozzarellaost. Salta och peppra. Häll såsen över cannellonirören och grädda i ugnen ca 35 min i 200 grader. Strö gärna hackade tomater över den färdiga gratängen och servera en blandad sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben