Örtigt mos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

ICA Buffé nr 10 2011

Ingredienser

  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 125 g salladslök
  • 4 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen, skär den i bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Strimla salladslöken. Värm smör, grädde och mjölk med salt och peppar.
    3. Häll av potatisen och pressa den genom en potatispress. Tillsätt smörblandningen, salladslök och örter.
    4. Rör snabbt ihop till ett mos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben