Örtmarinerad fläskfilé på salladsbädd

Jättegod och enkel bjudrätt, jag har gjort den utan salladsbädden

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Dressing
  • ½ dl balsamvinäger (ljus el mörk)eller rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ dl finhackade färska örter, tex. av timjan, oregano, salvia och persilja. (alt. ½ pkt frysta provencaleörter)
  • Salt
  • Peppar
  • Salladsbädd
  • Ruccolasallad
  • 1-2 rödlökar
  • Späda kokta morötter
  • Lättkokta sockerärtor
  • Cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra fläskfilén, bryn den runtom och stek färdig i ugnen på 200 gr värme i ca 20 min. (65 gr)
    2. Rör ihop olja, vinäger, vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar. Häll i plastpåse och lägg ner den varma filén. Låt kallna, vänd då och då. Marinera minst 5 tim.
    3. Arrangera salladsbädden på ett fat. Skiva fläskfilén tunt och lägg den ovanpå. Droppa över resten av dressingen och servera med tex kokt potatis och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben