Örtmarinerad fläskkarré

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Perfekt att grilla

Ingredienser

  • 4-6 skivor fläskkarré eller tjocka revben
  • Marinad
  • 1 dl fint hackade färska kryddor tex: mejram, oregano, citrontimjan, citronmeliss, basilika, rosmarin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk texas grillkrydda
  • ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1½ dl olja
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser utom oljan, som tillsätts sist under kraftig omrörning.
    2. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop och låt ligga i kyl 2-3 timmar eller över natten.
    3. Låt marinaden rinna av och grilla köttet 3-4 minuter på varje sida. Servera gärna till bakpotatis och en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben