Örtmosgratinerad kummel

Serverar: 4 portioner

Kummel är en god, mager fisk med vitt, fast kött. Här tillagas den i ugnen under ett fluffigt potatismostäcke.

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 1 knippe slät persilja
  • 2 kvistar dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 kummelfiléer à 200 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Smör till formen
  • 15 g smör till gratinering
  • 1 äggula
  • 2 msk olivolja
  • Riven muskot
  • ½ dl vitt vin
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisen och koka den 25 minuter i saltat vatten. Skölj persilja och dragon och hacka bladen fint. Skala och pressa vitlöksklyftan.
    2. Skölj kummelfiléerna och torka av dem. Salta och peppra på båda sidor och droppa över citron. Ställ filéerna kallt.
    3. Skala potatisen medan den är varm och pressa den i en potatispress. Låt svalna lätt. Smörj en ugnsfast form med smör. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Blanda örter, vitlök, äggula och olivolja med potatisen. Krydda med salt, peppar och riven muskot.
    5. Häll vitt vin och buljong i den ugnsfasta formen och lägg i kummelfiléerna. Lägg potatismoset i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa ett vackert täcke över fiskfiléerna. Klicka smöret ovanpå potatismoset och ställ in formen i ugnen cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben