Kummel är en god, mager fisk med vitt, fast kött. Här tillagas den i ugnen under ett fluffigt potatismostäcke.
Ingredienser
800 g mjölig potatis
1 knippe slät persilja
2 kvistar dragon
1 vitlöksklyfta
4 kummelfiléer à 200 g
Salt
Svartpeppar
2 msk färskpressad citronsaft
Smör till formen
15 g smör till gratinering
1 äggula
2 msk olivolja
Riven muskot
½ dl vitt vin
½ dl grönsaksbuljong
Instruktioner
- Skölj potatisen och koka den 25 minuter i saltat vatten. Skölj persilja och dragon och hacka bladen fint. Skala och pressa vitlöksklyftan.
- Skölj kummelfiléerna och torka av dem. Salta och peppra på båda sidor och droppa över citron. Ställ filéerna kallt.
- Skala potatisen medan den är varm och pressa den i en potatispress. Låt svalna lätt. Smörj en ugnsfast form med smör. Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda örter, vitlök, äggula och olivolja med potatisen. Krydda med salt, peppar och riven muskot.
- Häll vitt vin och buljong i den ugnsfasta formen och lägg i kummelfiléerna. Lägg potatismoset i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa ett vackert täcke över fiskfiléerna. Klicka smöret ovanpå potatismoset och ställ in formen i ugnen cirka 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)