Pocherad kummel med potatispure

Serverar: 4 portioner

Lyxig och mycket god

Ingredienser

  • 600-800 g kummel
  • Salt
  • Vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Potatispuré
  • Ca 500 g potatis
  • ½ dl standardmjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Potatispuré: Skala potatisen och skär den i bitar. Koka upp vatten med lite salt i en gryta, lägg i potatisen och koka den mjuk. Slå den i ett durkslag och låt rinna av. Pressa potatisen i en skål med en potatispress. Värm mjölk, grädde och smör i en gryta. Tillsätt det till den pressade potatisen och vispa till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar
    2. Fisken: Att pochera fisk innebär att man sjuder fisken i vätska. Skär upp kummeln i 200 g bitar och salta, lägg dem i en kastrull, fyll på med vatten precis så att det inte täcker. Häll på 1 dl vin och 1 buljongtärning, låt koka upp och sänk sedan värmen och låt fisken sjuda under lock ca 8 min.
    3. Servera med riven pepparrot, skirat smör och sparris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben