Örtstekt fläskkarré

Serverar: 6-8 portioner

Allt-i-ett med ljuvliga dofter av örter och vitlök.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré, benfri
  • Svenskt smör från Arla
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl örter hackade, t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja
  • 1 kg potatis, mjölig
  • 3 dl Kelda mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter. Gnid in köttet med hälften av blandningen.
    3. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.
    4. Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 min.
    5. Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80 grader.
    6. Låt vila 10 min. Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben