Örtstekt fläskytterfilé toppad med äpple

Serverar: 8 portioner

En örtdoftande festfilé som toppas med bacon och äpple.

Ingredienser

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ½ dl grovt hackade valfria örter
  • 2 msk smör
  • Örtsmör
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl valfria hackade örter
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
  • Garnering
  • 2 röda äpplen
  • 140 g hela baconskivor
  • 2 msk finhackad persilja
  • Servering
  • Valfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Putsa köttet. Blanda salt, peppar och örter. Gnid in köttet med blandningen. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt o. Flytta över till en ugnsfast form och stek tills köttet har en innertemperatur på ca 65 grader. Ta ut och låt vila en stund.
    3. Garnering: Kärna ur och fintärna äpplena. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på ett hushållspapper, dela i mindre bitar och blanda därefter med äpple och finhackad persilja.
    4. Skiva köttet och placera på ett uppläggningsfat. Lägg på bacontoppingen och garnera med kryddgrönt.
    5. Örtsmöret: Blanda smör, örter och pressade vitlöksklyftor. Rör eller vispa smöret smidigt. Skiva smöret och placera på köttet när rätten ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben