Östermans fiskgryta

Serverar: 4 portioner

En supergod och enkel rätt!

Ingredienser

  • 400 g vit fisk
  • 2 krm timjan
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • 8-10 potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 1 msk pepparot på tub
  • 2 tomater
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Krydda med timjan, salt, peppar och häll citronjuicen över och låt det dra i 10 minuter.
    2. Skala och skär potatisen i skivor, ansa purjon och skär den också. Fräs purjon i lite margarin i en gryta men den ska inte få någon färg.
    3. Häll i potatisen, vatten och buljongtärningarna och låt sjuda i 7-10 minuter. Potatisen ska bara vara halvmjuk.
    4. Lägg ned fisken i grytan Låt det sjuda i 3-5 minuter. Tillsätt ev mera kryddor.
    5. Ta upp ½ dl spad och smaksätt med pepparot, häll tillbaks det sedan i grytan.
    6. Skålla och skala tomaten. Kärna ut den och skär den smått och lägg ned den i grytan tillsammans med kryddgrönt och lite margarin. Lägg på locket och låt margarinet smälta. Klart för servering!

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben