Sältan från oliverna möter den milda fisken och de lite sötsyrliga tomaterna. Lite doft av timjan och vitlök får vi också.
Ingredienser
4 bitar havskattsfilé à 150 g
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Balsamicosky
1 rödlök
1 morot
1 tsk olivolja
1 dl balsamvinäger
1 dl rödvin
2 msk koncentrerad kalvfond
4 kvistar färsk timjan
8 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 l vatten
1 tsk Maizena majsstärkelse
1 msk vatten
1 msk smör
Konfiterade tomater
4 kvisttomater
½ king solo eller 2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Olivröra
100 g svarta oliver, kalamata
2 msk olivolja
1 krm nymald svartpeppar
Tomatröra
50 g soltorkade tomater i olja
1 msk av marinadoljan
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
Timjankvistar
Kokt potatis