Olivbröd

Smakrikt bröd med svarta oliver, som äts som brytbröd med en bit ost, lite sallad, tomater och kanske ett glas vitt vin.

Ingredienser

  • 3 dl naturell yoghurt
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • ca 1,5 liter vetemjöl
  • 20-30 svarta oliver
  • Instruktioner

    Blanda och ljumma yoghurt och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjölet, men spar lite till utbakningen. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter. Arbeta in oliverna och forma degen till 4 tekaketjocka platta bröd. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben