Olivbröd

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket gott bröd som kan brytas eller skäras upp.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 200 gr kokt potatis
  • 25 g jäst
  • ½ tsk socker
  • 3-4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • Olivröra
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl svarta oliver- kärnfria
  • Strö ovanpå degen
  • 2 dl riven cheddarost
  • Instruktioner

    Deg: Blanda ljummen mjölk, jäst och lite socker i matberedare. Tillsätt mjöl, salt och kör till en smidig deg. Vänd i pressad potatis dom sista varven. Låt degen jäsa i 30 minuter och kavla sedan degen till en stor platta. Lägg på smörjad bakplåt. Mixa olivolja, oliver och vitlök till en smet och bred på degen. Strö över riven ost och baka i 225 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben