Olivbröd

Perfekt picknickbröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • Ca 6 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk honung
  • 13 ½ dl vetemjöl ca 800 g
  • 100 g svarta oliver utan kärnor
  • 2 - 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda ner resten av vattnet, salt, honung och hälften av mjölet. Låt jäsa under plastfolie 1½ tim. Arbeta in resten av mjölet.
    2. Tillsätt oliverna och arbeta in dem. Arbeta till sist in oljan. Knåda degen väl. Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt i 2 tim.
    3. Forma degen till ett stort bröd eller två mindre. Lägg över på bakpappersklädd plåt och ställ in i 250 varm ugn. Sänk värmen till 200 efter 20 min och grädda brödet ytterligare 20-30 min.
    4. Brödet ska bli gyllene och är färdigbakat när det låter ihåligt när man knackar det i bottnen. Låt svalna på galler

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben