Olle Jönssons stuvade grönkål

Olle Jönsson (sångaren i Lasse Stefanz) serverar varje år stuvad grönkål till julbordet... Har hört ryktesvägen att detta recept skall vara toppengott.

Ingredienser

  • 2 stockar färsk grönkål
  • 3 dl grädde
  • 2 krm riven muskot
  • 3 buljongtärningar
  • Vatten
  • Peppar
  • Salt
  • Smör för stekning
  • Instruktioner

    1. Plocka grönkålen och koka med vatten och buljongtärningar i ca 30 min. Häll av vattnet och stek grönkålen ordentligt i smör. Riv över muskot, peppar och salt och slå över grädden.
    2. Låt puttra några minuter och servera sedan på julbordet eller som lunch med förslagsvis köttbullar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    Pellis-69 14 december 2010

    Supergod! Smälter i munnen och muskoten är pricken över i. Jag använde fryst färdighackad grönkål. Skall frysas in o användas till jul ovanpå omeletten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben