Olle Jönsson (sångaren i Lasse Stefanz) serverar varje år stuvad grönkål till julbordet... Har hört ryktesvägen att detta recept skall vara toppengott.
Ingredienser
2 stockar färsk grönkål
3 dl grädde
2 krm riven muskot
3 buljongtärningar
Vatten
Peppar
Salt
Smör för stekning
Instruktioner
Plocka grönkålen och koka med vatten och buljongtärningar i ca 30 min. Häll av vattnet och stek grönkålen ordentligt i smör. Riv över muskot, peppar och salt och slå över grädden.
Låt puttra några minuter och servera sedan på julbordet eller som lunch med förslagsvis köttbullar.
Supergod! Smälter i munnen och muskoten är pricken över i. Jag använde fryst färdighackad grönkål. Skall frysas in o användas till jul ovanpå omeletten.
Supergod! Smälter i munnen och muskoten är pricken över i. Jag använde fryst färdighackad grönkål. Skall frysas in o användas till jul ovanpå omeletten.