Orientalisk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smakrik och god gryta.

Ingredienser

  • 3 purjolökar
  • 2 msk margarin
  • 4 hg fläskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk ingefära
  • 1 ½ tsk curry
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 2 dl buljong
  • ½ msk äkta soja
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Skölj och strimla purjolökarna. Fräs dem i hälften av margarinet i en låg vid gryta som rätten kan serveras ur. Skär fläskfilén i skivor och vänd dem i en blandning av vetemjöl, ingefära, curry och kardemumma. Bryn dem i resten av margarinet i en stekpanna. Lägg det brynta köttet på purjobädden. Späd i stekpannan med buljong och soja och häll skyn i grytan. Låt det hela koka under lock på svag värme tills fläskfilén är mör. Servera överströdd med persilja. Gott till både ris och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben