Orientexpressen (Kycklinggryta)

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Denna maträtten är inspirerad av orientalisk mat, gudomligt gott och att den är lätt och snabb att göra är ingen nackdel.

Ingredienser

  • 4 kyckling filéer
  • 2 msk smör
  • 1 hackad lök
  • 1 msk rivet citronskal
  • 3 msk citronsaft
  • 1 burk majs ca 400 g
  • 1 burk kokosmjölk 400ml
  • 1 msk röd curry efter smak
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk smör
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Gör ordning såsen då kycklingfiléerna skall koka färdigt i den. Koka upp kokosmjölk, och lägg i buljongtärningen, låt den sjuda i ca 10 min, häll i majsen, olivoljan och smöret, smaka av med salt och peppar, tag den ifrån plattan. Mixa till en slätt sås, låt småkoka samman i ca 15 min, lägg åt sidan.
    2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 3-4 cm stora, salta och peppra dem. Stek dem i 2 msk smör, tills de får vacker färg, tillsätt den hackade löken och låt steka med tills den är mjuk. Lägg nu över kycklingbitarna och löken i en gryta. Tillsätt mixen av majs och kokosmjölk.
    3. Låt allt koka upp, sänk värmen så att den bara småkokar, tillsätt nu röd curry, buljongtärning, olivolja och smör, rör om och låt det småkoka i ca 20 minuter, smaka av med salt och peppar, tillsätt hackad persilja. Tänk på att röra om ofta, så det inte bränns i botten. Serveras med nudlar eller kokt ris och wokgrönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Elbrujo 16 mars 2010

    En underbar god kycklinggryta, lovar det blir inte sista gången. Tack för en god, enkel gryta, Max betyg 5. MVH Elbrujo

    FruCaramel 22 november 2011

    När ska citronen i?

    FruCaramel 22 november 2011

    Ja det får bli en kommentar till nu när vi försökt tillaga rätten. Helt ok smaker, men beskrivningen behöver revideras/förtydligas: -Den enda buljongtärningen skall användas i både första och tredje stycket? -Smöret skall användas i samtliga tre styckena? -Och slutligen, som i min tidigare kommentar, när skall citronen i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben