Orientinspirerad fläskgryta

Serverar: 5-6 portioner

Mustig gryta som passar de flestas smak. Blir bara godare om den värms upp igen. Lätt att göra.

Ingredienser

  • 800 g fläskkött tärnat ca 3x3 cm
  • jordnötsolja att bryna i
  • 2 st grovhackade gula lökar
  • salt o peppar,3 dl vatten
  • 1-2 st skalade gröna äpplen i bitar ca 3x3 cm
  • 5 skivade stora champinjoner (el 1 burk 400g)
  • 2 st paprikor i olika färg
  • 2 st morötter, hyvlade med ex. skalaren
  • 2 tsk Ingefärspasta
  • 3-4 msk Ketjap el. annan söt soja
  • 3-4 msk Thailändsk stark söt chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 - 2 dl Matlagningsgräddde
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i olja i en stekgryta. Tag upp så länge. Fräs den hackade löken. Lägg tillbaka köttet i grytan. Krydda med salt och peppar. Slå över vattnet och låt småputtra.
    2. Bryn champinjoner, äpplet, paprikan och morotsflarnen lätt i olja i en stekpanna och lägg över i grytan. Rör ner ingefära, Ketjap och chilisås. Låt puttra ca 40 min eller tills köttet känns mört.
    3. Blanda i tomatpuré och grädde. Smaka av. Tillsätt ev. mer ingefära och chilisås. Servera med ris, potatis, couscous eller nudlar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben