Ostpaj med soltorkad tomat och oliver

Serverar: 6 portioner

En paj som är perfekt att avnjuta på balkongen/altanen en varm sommarkväll med en kall öl till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 2½ dl riven cheddarost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 strimlade soltorkade tomater
  • 1 msk pinjenötter
  • Garnering
  • 6 svarta oliver
  • 100 g parmaskinka
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen i en matberedare. Kavla ut och klä en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader, 10 minuter.
    2. Vispa ägg, grädde, mjölk, salt och timjan. Strö ost och tomater i pajskalet. Häll på äggstanningen. Grädda i 225 grader, ca 30 minuter.
    3. Strö över pinjenötterna mot slutet av gräddningen. Garnera med oliver, parmaskinka och timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben