Ostpanerad filé med risotto.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Du kan förbereda risotton och sedan göra det sista samtidigt som du tillagar kycklingen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 25 g riven parmesanost
  • 3 dl rivet vitt bröd
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 ägg
  • Risotto
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingfilé i tre delar. Blanda parmesan, bröd och persilja. Vispa äggen lätt i en skål. Doppa filébitarna först i brödblandningen, sedan i äggen och därefter åter en gång i brödblandningen. Lägg dem på oljat ugnsfast fat och tillaga i ugnen i 200° ca 20 min tills de får en gyllene färg.
    2. Risotto: Koka upp buljongen. Skala och hacka löken. Fräs den i en tjockbottnad kastrull i matfettet. Tillsätt riset och fräs det lite glansigt. Späd med lite buljong i taget så att det kokar in mellan varven. Rör om då och då.
    3. Häll vinet i buljongen när det är någon dl kvar. Tillsätt det mot slutet. Riset ska vara krämigt men ha en liten fast kärna i mitten. Det tar ca 20 min. Rör i parmesanosten allra sist och servera.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben