Ostronragu i vitvinssås med salladslök

Serverar: 6 portioner

För dig som ännu inte lärt dig att älska ostron är detta den bästa introduktionen.

Ingredienser

  • 16-18 ostron
  • 3-4 salladslökar
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 msk creme fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Till servering
  • Bladpersilja
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Gör ett snitt längs med salladslöken. Skölj och strimla den fint. Fräs schsrlottenlöken och salladslöken i smör utan de tar färg i en vid kastrull ca 5 min. Häll på vinet och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt ostronvätskan, creme fraiche i kastrullen. Koka ytterligare några minuter.
    2. Öppna skalet med en vass kniv, Ta försiktigt ur ostronen och lägg åtsidan. Lägg i ostronen och värm utan att koka 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera i djupa tallrikar med bladpersilja och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben